GRAN ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN ELS VERMUTS CULTURALS DE CÒDOL EDUCACIÓ


Còdol Educació ha iniciat aquesta temporada els Vermuts Culturals. Es tracta d’una rica proposta d’activitats culturals per descobrir, d’una manera lúdica i original, el ric patrimoni i la història de la nostra ciutat i el nostre territori. L’Institut Pere Mata, la Prioral de Sant Pere, la ruta literària del grup modernista i les dues darreres novetats:  la ruta pictoricoliterària Mir-Manent i la nova ruta per la ciutat bressol del vermut en són els protagonistes.

Amb la Visita teatralitzada a l’Institut Pere Mata descobrirem una de les joies modernistes de Reus de Domènech i Montaner. Aquest viatge en el temps s’acaba amb un concert amb música d’època i un vermut. Dissabtes a les 12h (consultar dates disponibles) Reserves online: www.codoleducacio.com

La Ruta enigmàtica per la Prioral i el campanar adreçada a públic general i familiar ens portarà a conèixer l’estructura de l’edifici gòtic i alguns dels racons i històries més secretes de la Prioral de Reus. Amb l’ajut d’imatges i maquetes aconseguirem trobar les tres claus amagades i pujarem al campanar on sentirem les veus més antigues de la ciutat: les campanes. Acabarem amb un tast de vermut Miró. Dissabtes a les 11h (consultar dates disponibles). Al voltant de festa Major també versió nocturna.

Reserves online: www.codoleducacio.com


Amb la Ruta literària del grup modernista de Reus del Centre de Lectura de Reus i Còdol Educació, coneixerem la literatura i les idees d’aquests joves literats que volien canviar la cultura catalana des del Baix Camp. Tot passejant per Reus sentirem el batec d’aquella ciutat que ja només viu als llibres. Dissabtes a les 11h (consultar dates disponibles) Inscripcions a través del Centre de Lectura (977 773 112)

La Ruta Mir Manent és un passeig per la Natura i l’Art pels paisatges de l’Aleixar i Maspujols que han esdevingut espais simbòlics i tenen categoria d’universals gràcies a l’obra de dos grans artistes: el pintor Joaquim Mir (1873-1940) i l’escriptor Marià Manent (1898-1988). Tot passejant amb la Fina Anglès, autora de la ruta, coneixerem els indrets que van motivar les pintures de Mir i, al mateix temps, el paisatge que Marià Manent glossa en els seus dietaris. Dissabtes a les 10h (consultar dates disponibles)

Reserves online: www.codoleducacio.com Per grups concertats codol.educacio@tinet.cat o 977 327 362.


La nova Ruta Reus, bressol del vermut és un passeig acompanyats de l’aroma i el gust d’aquell “Reus, París i Londres” que va esdevenir la capital del vermut. Coneixerem els llocs emblemàtics que ens n’expliquen la història i tastarem el gust inconfusible del millor vermut del món: el VERMUT DE REUS! Dissabtes matí o tarda (consultar dates disponibles) Reserves online: www.codoleducacio.com


Els Vermuts Culturals de Còdol Educació compten amb el patrocini de Vermuts Miró dins el seu programa de suport a la cultura i amb la col·laboració de la Fundació Pere Mata, l’Agència Reus Promoció i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Reus, Cambra Reus, la Prioral de Reus, la Fundació Privada Reddis, l’Escola de Lletres del Centre de Lectura de Reus, Cal Massó Centre d’Art, Vermuts Rofes i Museu del Vermut.

-VERMUT CULTURAL A L’INSTITUT PERE MATA

Imatges de Còdol educació a més resolució per a ús exclusiu de la difusió d’aquest programa:

-RUTA “REUS,

BRESSOL DEL VERMUT”